Sari la conținut

Lecții despre succes. Tinerii orădeni învață de la persoane publice cum să își descopere vocația

"Ești ceea ce alegi să fii" și "Nu există vârstă pentru un nou început". Sunt două dintre principiile după care fosta prezentatoare de televiziune Mihaela Tatu spune că s-a ghidat în viață și pe care le-a transmis mai departe tinerilor care au luat parte la conferință.

"Am schimbat macazul o dată la 30 de ani, când am plecat din contabilitate și am ajuns în media, în media locală, am plecat să lucrez în radio.  Pe la 38 am plecat din Brașov și am ajuns în București, iar la 50 de ani am luat-o total de la început. Ba am schimbat și orașul. Am plecat din București și am venit aici", a povestit Mihaela Tatu.

"Mi-au plăcut toți speakerii și în special Mihaela. Mi-a plăcut foarte mult charisma ei și felul în care vorbește despre viața ei, despre trecutul ei."

Sfaturi legate de carieră le-au dat și celelalte persoane publice care au luat cuvântul.

"Am învățat că e important să te documentezi continuu, nu doar în școală, nu doar în facultate. Tot timpul apar lucruri noi și tehnologii noi și dacă nu vom învăța și nu ne vom informa va fi greu să ținem pasul cu ceilalți", a spus Remus Toderici, fotograf.

"E singura provocare reală din viață: să faci ce îți place și să fii capabil să faci asta fără să deranjezi și dacă se poate să și contribui benefic", a remarcat Ciprian Ciuciu, actor.

Până vineri la Biblioteca Județeană "Gheorghe Șincai" din Oradea tinerii vor putea intra în contact și cu alte persoane care au reușit în viață.

"Avem până acum în jur de 40 de mii de elevi care au participat la aceste conferințe. Mai avem 3 orașe, inclusiv Oradea; de regulă la aceste conferințe participă, în medie, 100, 120 de tineri", a precizat Ovidiu Popescu, coordonator al conferințelor.

Conferințele practice de dezvoltare personală și profesională au loc în cadrul unei campanii ce se desfăşoară în 23 de orașe din țară. 

Reporter: Diana Grad
Operator: Tiberiu Catrișcău