Licitație pentru reamenajarea Dealului Ciuperca. Aproape 2 milioane de lei vor costa lucrările

Data actualizării: Data publicării:
distrugeri alunecare dealul Ciuperca (13)
Noiembrie 2016 - Dealul Ciuperca din Oradea era afectat de o alunecare de teren (foto: Sandor Nyulas)

Primăria Oradea a anunțat organizarea licitației pentru reamenajarea dealului Ciuperca, afectat de alunecări de teren în luna noiembrie a anului 2016. Câștigătorul va avea de realizat un sistem de irigații și lucrări de structură sau arhitectură, de amenajare peisagistică și la instalațiile electrice. Aproape 2 milioane de lei va plăti administrația locală, iar totul trebuie terminat în termen de opt luni.

Lucrările de reamenajare a grădinii publice de pe Dealul Ciuperca vor începe o dată cu terminarea consolidării zonei afectată de alunecări de teren.

Potrivit Primăriei Oradea, lucrările de arhitectură ce trebuie realizate constau în refacerea pardoselilor și tencuielilor și zugrăvirea clădirii cafenelei din zonă și a punctelor de belvedere. La acestea se adaugă reparații la balustrade, amplasarea unor bănci, repararea unor alei și realizarea altora noi, precum și amenajarea unui amfiteatru în aer liber.

"Lucrările de structură vor consta în realizarea de umpluturi compactate din pământ și pământ stabilizat în zona din amontele zidului de sprijin, astfel încât să se realizeze o continuitate a pantelor taluzului natural; realizarea infrastructurii și suprastructurii aleilor noi proiectate; realizarea infrastructurii și structurii gradenelor de pământ pentru amfiteatru; realizarea structurii metalice a pergolei amplasate adiacent zidului de sprijin; aducerea la cotă a căminelor de vizitare amplasate pe drenurile de adâncime realizate în etapele anterioare; realizarea treptelor de legătură între alei și realizarea infrastructurii și structurii punctului de belvedere nou creat", se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea.

În zonă vor fi verificate și refăcute instalațiile electrice exterioare, vor fi plantați arbori și plante și va fi realizat un sistem de irigații.

Valoarea estimată a lucrărilor este de aproape 2 milioane de lei lei, iar termenul pentru proiectare și execuție este de 8 luni (2 luni pentru proiectare și 6 luni pentru execuție).

Anunțul de participare la licitație a fost publicat la sfârșitul săptămânii trecute pe site-ul Primăriei Oradea. Ofertele pot fi depuse până pe 27 martie, ora 15:00, iar informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul e-licitatie.ro.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri