Marcajul care stârnește controverse. O pistă de biciclete a fost modificată pentru a ocoli un panou

Data publicării:
IMG 20151101 161508

Pista pentru biciclete de pe bulevardul Decebal din Oradea a ajuns vedetă pe reţelele de socializare din cauza modului în care a fost marcată.

"Inițial, pista de bicicleta era marcată chiar sub acest panou publicitar, însă ulterior traseul a fost modificat, așa că bicicliștii sunt nevoiți să-l ocolească", a observat Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

"Numai la noi se poate aşa ceva."

"Made in România."

Autorităţile au precizat că panoul publicitar are autorizație, așa că prezența acestuia este justificată, ca de altfel, și marcajul ocolitor.

"- Acest panou a fost ocolit de marcajul pentru piste de bicicletă tocmai pentru că el are autorizație, funcționează legal
- E o situaţie normală?
- În momentul în care implementezi un proiect, cum e și pista de bicicletă, în teren, te confrunți cu o serie de situații neprezăvute", explică Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Edilii spun că vor discuta cu Poliţia Rutieră şi vor stabili dacă pista va fi eliminată din zonă ori va rămâne cu o singură bandă. Nu este singura situaţie bizară pe care bicicliştii o întâlnesc în traficul din Oracea.

"Mai sunt şi astfel de locuri, din păcate, cu stâlpi pe mijlocul pistei sau maşini parcate şi marcaje făcute aiurea astfel încât derutează lumea."

Trasate haotic în unele locuri din oraş, pistele nu îi derutează doar pe biciclişti, ci îi stânjenesc şi pe pietoni.

În prezent, în Oradea au fost amenajaţi aproape 35 de kilometri de piste pentru biciclete. În perioada următoare vor mai fi realizate câteva tronsoane de legătură între traseele actuale.

Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri