Sari la conținut

Mircea Govor a fost eliberat din arestul Poliţiei Bihor

Mircea Govor a negat însă acuzațiile și la ieșirea din arest.

"- Pledați nevinovat în continuare?
- Da. Va dați seama că da.
- Aţi avut timp să reflectaţi în arest?
- Ce să reflectez? La ceva ce nu am făcut?"

În fața Poliției Bihor Mircea Govor a fost întâmpinat de familie, care l-a dus direct acasă, în Satu Mare. El urmează să fie cercetat în libertate sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de mai multe fapte de șantaj. Asta după ce Înaltă Curte de Justiție a decis la începutul săptămânii eliberarea din arestul preventiv.

Ancheta DNA în care e vizat Mircea Govor e una stufoasă și implică mai multe nume precum Daniel Chiţoiu, fostul ministru al Finanţelor, Gelu Diaconu, preşedintele ANAF, Ovidiu Silaghi, fostul ministru al Transporturilor sau Liviu Dragnea, actualul șef al PSD. Audiat în calitate de martor de procurorii anticorupție din Oradea a fost și Victor Ponta. 

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Govor trebuie să se prezinte la Poliția municipiului Satu Mare, conform programului de supraveghere, să nu depășească limita teritorială a României, să nu se apropie de persoanele vătămate sau de membrii familiei acestora, de alți participanți la comiterea infracțiunilor, de martori ori experți și să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves

Pe aceeași temă