Sari la conținut

Oradea, fără apă caldă şi căldură. Situaţia a fost provocată de avarii la unul din cazanele CET

De marţi, de când au apărut problemele la centrala termică a oraşului, caloriferele abia dacă se dezmorţesc în casele orădenilor. De la 44 de grade, temperatura agentului termic a scăzut la 38, iar locatarii au căutat soluţii să nu sufere de frig.

"Mai dăm drumul la gaz câteodată, dar vă zic, nu a fost chiar aşa de rău până acum că nu a fost frig afară, dar acum dacă vine frigul", spune Elisaveta Tăutu.

"- Nici căldură nu avem în casă.
- E frig în apartament?
- La patru stăm, dar e foarte rece."

Tot de marţi, aproape toate locuinţele din oraş au rămas şi fără apă caldă.

"- Mai mult ne lipseşte apa caldă.
- Şi cum procedaţi?
- Încălzim."

"A trebuit să cumpărăm de la magazin, să încălzim la fierbător câte puţin, foarte greu."

Furnizorul de energie termică susţine că situaţia a fost provocată de avarii la unul dintre cazanele CET. Autorităţile au dat asigurări că problema va fi remediată, iar căldura şi apa caldă vor reveni în locuinţe în această după-amiază.

"Am fost nevoiţi să operăm astfel sistemul şi să luăm decizia de-a funcţiona cu un singur cazan pentru a face reparaţii în perioada asta de două zile, miercuri- joi, când temperaturile sunt mai ridicate şi să nu avem o situaţie de genul acesta peste 3-4 zile, când temperatura va fi la minus 10, minus 14 grade", a explicat Stănel Necula, directorul general al societăţii Termoficare Oradea.

Este pentru a doua oară anul acesta când orădenii rămân fără apă caldă şi cu temperaturi scăzute în calorifere. Săptămâna trecută, timp de două zile, o altă avarie a provocat aceleaşi probleme. CET Oradea se află într-un amplu proces de retehnologizare. La sfârşitul lunii, noua centrală pe gaz a oraşului, achiziţionată din fonduri europene, va fi testată şi ar putea fi pusă în funcţiune în martie.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiță

Pe aceeași temă