Sari la conținut

ORADEA. Operaţii şi traininguri pentru 300 de medici

"Am discutat despre teoria modernă a uroginecologiei, participanții au putut să pună întrebări, a fost o prezentare interactivă în timp ce vedeau cazurile pe ecran", susţine dr. Cristian Câmpian, medic uroginecolog.

"Este primul an în care se pune în practică ca și competență de uroginecologie. Se îmbină știința ginecologilor și urologilor în beneficiul pacientelor", spune dr. Daniela Jovrea, medic rezident urologie.

"Aceste întruniri ne inspiră la mai multe și sunt binevenite. Abia am așteptat să vin și anul acesta ca să reușesc să merg mai departe", mărturiseşte dr. Lucia Terme-Haș, medic obstretică-ginecologie.

Congresul internaţional de uroginecologie este organizat de cinci ani în Oradea de doctorul Gheorghe Bumbu.

"Am avut două zile pline, am schimbat experiențe, am învățat unii de la alții și, dacă vă uitați bine în spatele meu, sunt tineri sunt interesați, sunt convins că vor face ce trebuie să facă", consideră medicul urolog Bumbu.

Printre avantajele noilor tehnici chirurgicale prezentate în cadrul congresului se numără recuperarea rapidă a pacientelor sau riscul de infecţie scăzut în cazul operaţiilor.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Darius Pop