Sari la conținut

ORADEA. Percheziţii în cazul unei grupări specializate în fraude informatice

Anchetatorii au strâns date care indică faptul că grupul a fost constituit în 2013 de doi bărbaţi. Ulterior, alte 19 persoane s-au alăturat iniţiatorilor, iar reţeaua a fost organizată pe două niveluri.

Primul era coordonat - direct sau prin intermediul a două persoane - de unul dintre iniţiatorii grupării. Subordonaţii lui se ocupau de falsificarea şi punerea în circulaţie de carduri falsificate în Franţa şi în Belgia. După ce le confecţionau, suspecţii cumpărau cu ajutorul lor produse electronice scumpe, uşor de vândut, şi parfumuri de lux.

Al doilea nivel era coordonat de celălalt iniţiator şi acţiona în Bihor şi Maramureş.

"Începând cu luna decembrie a anului 2013, membrii grupării infracţionale ar fi accesat ilegal mai multe sisteme informatice, efectuând operaţiuni ilegale prin intermediul unor dispozitive sau programe informatice, cu care ar fi manipulat ilegal mai multe aparate de jocuri de noroc instalate la diverşi comercianţi de pe raza judeţelor Bihor şi Maramureş", au transmis anchetatorii.

Suspecţii erau ajutaţi chiar de administratorii şi angajaţii unor localuri, care primeau în schimb diverse sume de bani.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGP, de cel al SRI, DGA şi al Poliţiei Bihor.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă