Sari la conținut

Parada motocicliştilor, la final de sezon, în Baia Mare

După o vară pe care şi-au petrecut-o în şa, de-a lungul a mii de kilometri parcurşi în ţară şi în străinătate, motocicliştii au spus adio sezonului moto 2017. Aproape 300 dintre ei şi-au dat întâlnire sâmbătă, în Baia Mare, la o paradă de final de sezon. Fiecare din ei a adunat, în lunile care au trecut, amintiri cât pentru o viaţă. Recunosc cu toţii că vacanţele pe două roti sunt, de departe, cele mai frumoase.

Mihai Iosip are 54 de ani și, de 7 ani, și-a redescoperit pasiunea din tinerețe pentru motoare. An de an, bărbatul parcurge mii de kilometri pe motocicleta sa de 100 de cai. Vara aceasta, pentru concediul pe două roți, Mihai a ales un traseu de peste 3 mii de kilometri.

"Anul ăsta am fost până în Alpii autrieci-italieni, sus, pe Pasul Stelvio. E un traseu pe care și-l dorește orice motociclist."

Alții au ales trasee mai apropiate de casă.

"- Ne-am plimbat prin țară, prin străinătate, în Ungaria, turul Ungariei, Ardealului.
- Cam câți kilometri?
- Anul acesta în jur de 10 mii de kilometri.
- Cum e o vacanță, spre exemplu, cu motorul?
- E extraordinară."
-
"E ceva foarte, foarte frumos. Nu știu cum să, nu știu, nu găsesc cuvinte. Trebuie să încerci!"

După o vară în șa, aproape 300 de motocicliști din Maramureș și Satu Mare, au luat parte la închiderea sezonului moto.Organizat în Baia Mare pentru al 12-lea an la rând, evenimentul s-a dorit a fi și o campanie de conștientizare.

"O paradă pe toate arterele principale tocmai pentru a atrage atenția că existam și că suntem mulți și să ne respectăm în trafic", explică Raul Silaghi, organizatorul evenimentului.

Sute de curioși au admirat și au fotografiat motocicletele prezente la eveniment.

"- V-a tentat vreodată să vă dați cu motocicleta?
- O, da. Pe la 45 o să fac asta.
- V-ați propus deja.
- Mi-am propus. E pe "to do list"."

"- Credeți că sunt respectați motocicliștii în trafic?
- Într-o oarecare măsură. Eu, cel puțin, îi respect fiind conducător auto."

Următoarea paradă a motocicliștilor în Baia Mare este anunțată pentru aprilie 2018, odată cu deschiderea viitorului sezon moto.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă