Pasajul Vulturul Negru, acoperit de mizerie şi nepăsare

Data publicării:
mozaic

"Arată bine, doar că e mare mizeria."

"Este plin de gunoi nu este întreţinut aşa cum ar trebui!"

Dezamăgirea se simte în vorbele celor care trec prin pasajul Vulturul Negru. Mozaicul este murdar, peste tot zac mizerii, iar petele de resturi alimentare acoperă o parte din decorurile pavimentului. La mai bine de o jumătate de an de la încheierea lucrărilor de renovare, cimentul care a stropit scurgerile nu a fost îndepărtat.

"Să se facă nişte retuşări, nu ştiu dacă le-au făcut!"

Pavajul a fost refăcut în perioada 2012-2013, dar la finalul lucrărilor autorităţile au refuzat să preia lucrarea din cauza deficienţelor constatate. Aşa că au hotărât refacerea mozaicului. Lucrările de probă urmau să înceapă în această lună, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

"Eu sper că în cel mai scurt timp eu sper ca în luna ianuarie să reuşim deja să demarăm lucrările acolo, totul depinde de discuţiile ce se vor finaliza în perioada următoare", spune Marius Moş, directorul Direcţiei de Dezvoltare din Primăria Oradea.

Întârzierea nu este deloc pe placul proprietarilor de cluburi care îşi desfăşoară activitatea în pasaj. "Este de toată jena, trebuie să-l lase așa cum a fost și nu eram închiși", susține Timea Șereș, reprezentanta unui local din zona pasajului.

Pentru realizarea formelor în mozaic din pasajul Vulturul Negru, firma care a câștigat licitația trebuia să primească 2 milioane şi jumătate de lei.

reporter: Bogdan Costea
operator: Gabor Szilagyi

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri