Patron orădean, arestat pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Data publicării:
pompa de petrol

Potrivit DNA, Vasile Valer Boer a coordonat un circuit ilicit în care erau implicate mai multe firme, din în toată ţara, care acţionau ca nişte societăţi „fantomă". Planul orădeanului era simplu, spun procurorii: erau întocmite acte care atestau cumpărarea unor mari cantităţi de motorină de către firma Oilserv Total de la alte societăţi, administrate formal de interpuşi.

În realitate, operaţiunile nu aveau loc, dar - spun procurorii - documentele erau înregistrate în contabilitatea firmei lui Boer. Aceasta, ca şi cumpărător, făcea plăţi, prin virament bancar către societăţile vânzătoare, ai căror repezentanţi ridicau banii din conturi. Sumele ajungeau apoi la Vasile Valer Boer, iar administratorii firmelor fantomă primeau, drept răsplată, 2-3 procente din bani. În total, lui Boer i-au fost restituiţi în perioada 2008 - 2012 peste 60 de milioane de lei.

"Prejudiciul total adus bugetului de stat, cuantificat în cauză, rezultat din însumarea prejudiciilor intermediare stabilite pe fiecare relaţie comercială în parte, reţinut în sarcina SC OILSERV TOTAL SRL prin reprezentantul său legal, Boer Vasile Valer, este de 62.819.772 lei, (cca. 14.000.000 euro), (constând în accize, TVA şi impozit pe profit neplătite), aferente unui volum de produse energetice accizabile comercializate în afara cadrului legal de 25.123.620 litri", se arată într-un comunicat al DNA.

În acelaşi dosar mai sunt cercetate alte șapte persoane în stare de arest preventiv.

Procurorii au beneficiat de sprijinul SRI și al poliţiştilor din cadrul DGA Bihor.

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri