Pe centură, prin întuneric. Porţiuni ale şoselei ocolitoare a Oradei sunt cufundate în beznă

Data publicării:
centura intuneric

După căderea întunericului, şoferii trebuie să circule cu atenţie sporită pe centura Oradei ca să evite accidentele. Bezna învăluie mai multe zone unde iluminat stradal lipseşte cu desăvârşire. Din loc în loc, stâlpii de iluminat sunt decuplaţi de la reţea sau defecţi.

"Există porțiuni unde şoferii trebuie să circule cu băgare de seamă pentru că pe astfel de porțiuni lipsește orice sursă de lumină", a observat Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

"E destul de periculos, mai ales că avem și sensurile astea giratorii care nu le observi imediat."

"Sunt riscuri de accidente, nu este lumină corespunzătoare."

"E greu de circulat, din moment ce te-ai obișnuit cu lumina pe traseu și dintr-o dată apare întuneric, mai ales când e ceață, chiar e foarte nasol."

Poliția Rutieră şi Primăria Oradea au trimis mai multe informări administratorului drumului, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri.

"În urma unor lucrări efectuate greșit niște stâlpi au penetrat cabluri de curent, zonele respective pe care le vedem au rămas fără curent. Cei de la CNADNR ar avea obligația, pentru că ei sunt proprietarii să remedieze ceea ce s-a stricat", a explicat comisarul-şef Dorin Sava, șeful Poliției Rutiere Bihor.

Problemele cu întreţinerea iluminatului pe centura municipiului au început anul trecut, când drumul a ieşit din garanţie şi constructorul nu a mai remediat defecţiunile. Deocamdată, CNADNR nu are un contract cu o firmă care să asigure reparaţiile. Totuşi, sunt promisiuni că în scurt timp posibil va fi organizată o licitaţie pentru desemnarea unei societăţi care să se ocupe de întreţinerea tuturor drumurilor aflate în administrarea CNADNR în nord-vestul ţării.

"Noi oricum o să facem pe toată regionala... și pe autostradă trebuie, toate pasajele. Până acum nu am mai avut așa probleme, acum au început să apară de genul ăsta", a precizat Eugen Cecan, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj.

Şoseaua ocolitoare a oraşului va trece în administrarea primăriei după ce lucrările la pasajele supraterane comandate de Compania de Drumuri Naţionale vor fi terminate.

Reporter: Bogdan Costea
Operatori: Gabor Szilagyi, Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri