Sari la conținut

Percheziții ale DNA Oradea la Consiliul Județean Satu Mare

Însoţiţi de jandarmi, procurorii DNA Oradea au intrat dimineaţă în sediul administraţiei judeţene din Satu Mare. Verificările au durat până în jurul amiezii.

" -A fost o percheziţie în birou la mine, s-a luat un singur document şi cu asta, basta.
- Ce vizează această percheziţie?
- Chiar nu ştiu", susţine Mircea Govor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

Pe lângă Consiliul Judeţean Satu Mare, procurorii DNA au mai descins în 15 locuri situate în București și în județele Ilfov, Satu Mare și Botoșani. Printre acestea se află o instituție publică, sediile unor firme și domiciliile unor persoane. Anchetatorii au verificat şi sediul unei societăţi din Botoşani, care în ultimii ani a câştigat licitaţiile pentru modernizarea drumurilor din judeţul Satu Mare.

Adrian Cozma, consilier judeţean din partea PNL Satu Mare: "Ne-a atras atenţia şi, atât în calitate de consilier judeţean, şi, de ce nu, ca simplu cetăţean, că această societate care monopolizează lucrările de asfaltare din judeţul Satu Mare trebuie să fie mult mai atentă la lucrările pe care le efectuează."

Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare: "Eu zic că nu-i bine să facem supoziţii de acest gen. Nu ştiu nimic, vă spun. Nici despre contracte cu Tehnic Asist, nu mi s-a solicitat nimic. Eu am fost doar informat că va avea loc o percheziţie."

Tot astăzi, anchetatorii au descins şi la sediile Gazetei de Nord-Vest şi Nord-Vest TV. Ultima dintre ele, o televiziune al cărei acţionar majoritar este Răzvan Govor, fiul lui Mircea Govor.

Reporter: Kristian Kosa
Operator: Kristian Kosa

Pe aceeași temă