Peste 300 de voluntari vor ajuta la construirea locuinţei unei colege

Data publicării:
Voluntari in actiune DSC 0249

Mariana se află în concediul de îngrijire a copilului şi a depus o cerere pentru o locuinţă la asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş. Colegii de la firma la care este angajată au decis să o ajute şi s-au înscris ca voluntari.

"În acest an avem peste 300 de persoane care vor pune umărul la construcţia unei case. Întâmplarea, fericită, face ca de această dată să construim casa pentru unul dintre angajaţii nostri, selectati de către Habitat ca urmare a aplicaţiei în cadrul programului. Vom avea alături colegi din Canada, Germania, Cehia, Spania şi Irlanda", a declarat Codruţa Bala, director de resurse umane la firma la care este angajată Mariana.

Constantin Guiaş, soţul Marianei, provine dintr-o familie ce s-a destrămat pe când era copil. „Am încercat să fac de toate, dar încet încet am înţeles că aici, la mine în ţară, îmi va fi foarte greu, aşa că mi-a venit în minte gândul plecării", povesteşte bărbatul.

A muncit în diferite domenii, a cântat chiar şi la petreceri, dar tot nu a reuşit să adune bani pentru casa pe care şi-o dorea. Acum 5 ani s-a căsătorit cu Mariana şi, chiar dacă au încercat să ia un credit de la bancă, nu au reuşit.

Soţii Guiaş au aflat apoi de locuinţele construite de fundaţia Habitat pentru Umanitate şi, după ce au aplicat pentru o casă, au aflat că au fost aleşi şi vor beneficia de o locuinţă nouă.

Casa se va construi în Oradea din 9 până în 20 septembrie 2013.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri