Sari la conținut

Peste 800 de concurenţi s-au înscris la Digi Oradea City Running Day

La startul de anul acesta au pornit deodată sportivi profesioniști și amatori. Competitorii au venit din Europa, America de Nord şi Africa.

"Mi se pare o experință foarte faină, un eveniment de care orașul are nevoie."

Fiecare concurent a alergat cât l-au ţinut puterile la una dintre probele competiţiei: semimaraton, ştafetă în două sau patru persoane, 10 kilometri şi jumătate individual ori în proba scurtă de 5 kilometri. Aceasta din urmă a fost câştigată de învingătorul semimaratonului de anul trecut.

"A fost o cursă cam scurtă pentru mine, ținând cont că ieri am fugit un semimaraton la Cluj; acolo m-am clasat pe locul 2 la campionatul național", spune Nicolae Soare, vicecampion național la semimaraton.

Proba de 10 mii de metri și semimaratonul au fost adjudecate anul acesta de doi kenieni.

"A fost greu, dar am dat maximum. Concursul a fost bun, traseul este perfect și clima este bună! Anul viitor vreau să alerg un timp mai bun decât acesta. Voi veni din nou să-mi îmbunătățesc timpul", susţine Nelson Cherutich, concurent din Kenya.

Toți cei înscriși au fost răsplătiți cu medalii.

"Scopul și obiectivul acestui eveniment este să promovăm sportul de masă sportul pentru toți și anul acesta îmbucurător putem să dăm un fond de premiere de 17 mii de lei", a explicat Jozsef Deme, organizatorul acţiunii.

Evenmentul s-a incheiat cu proba de un kilometru dedicată copiilor.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă