Sari la conținut

Predare neoficială de mandat la Prefectura Bihor

Cinci ani şi o săptămână - atât a durat cel mai lung mandat al unui prefect de Bihor. În această dimineaţă, Claudiu Pop a anunţat că va părăsi biroul din Parcul Traian, care va fi ocupat, prin detaşare, de Ioan Mihaiu, actualul şef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice.

Schimbarea prefectului de Bihor a fost decisă în şedinţa de Guvern de joi după-amiază şi va fi pusă în aplicare după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial.

Într-o conferinţă de presă comună cu viitorul reprezentant al Guvernului în judeţ, Claudiu Pop s-a referit la problemele pe care le-a soluţionat pe parcursul mandatului. A menţionat situaţia delicată a blocării în subteran a minerilor de la Băiţa, eforturile de finalizare a unui tronson din DN76 şi atitudinea pe care a luat-o în chestiunea exploatării gazelor de şist.

Claudiu Pop, prefectul de Bihor: "Am avut o activitate cu o colaborare corectă cu toţi factorii politici din judeţul Bihor. Repet, accentuez şi bolduiesc dacă vreţi : Corectă şi principială. Orişicare preşedinte de partid parlamentar, primar, consilier de la orişicare de pe eşichierul local mi-a solicitat sprijinul ajutor sau punct de vedere, l-a primit echidistant."

Noul prefect a declarat că va colabora cu toate forţele pentru interesul public.

"M-a surprins în mod plăcut invitaţia domnului Claudiu Pop de a veni, de a avea noi o discuţie în birou la dânsul şi a participa la conferinţe. Acesta este şi motivul pentru care sunt în ţinuta acesta fără cravată! Nimeni nu va reuşi să asigurăm o unitate perfectă între partidele politice însă când se pune problema de a realiza un obiectiv de interes judeţean trebuie să facem tot posibilul pentru a colabora cât mai bine", a precizat Ioan Mihaiu.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş