Sari la conținut

Produsele dietetice, la mare căutare. Vânzările cresc cu peste 20% în perioada verii 

Conform estimărilor făcute un de site care vinde produse dietetice, în această perioadă coşul mediu de cumpărături atinge valoarea de 250 de lei. În topul celor mai căutate produse în perioada estivală se află îndulcitorii naturali, uleiurile nehidrogenate, cerealele, pudrele, laptele vegetal și dulciurile sărace în calorii.

"Am constatat o creştere în procent a vânzării alimentelor dietetice de 15-20-25%. Mai căutate sunt sucurile naturale, uleiurile vegetale fără grăsimi hidrogenate, băuturile vegetale", spune Maria Martac, managerul site-ului alimentespeciale.ro.

Cele mai mari riscuri pentru organism pe timp de caniculă sunt pierderile de vitamine şi minerale.

"Vara alimentaţia trebuie să se adapteze caracteristicilor climatului care în acest moment presupune pierderi mari de lichide şi săruri minerale. Ca și alimente recomandăm legumele și zarzavaturile în cantitate mare", susţine dr. Amorin Popa, şeful secţiei de diabetologie a Spitalului Judeţean din Oradea.

Nutriţioniştii recomandă în această perioadă amestecurile de fructe şi legume, pregătite într-un blender.

"Ne trebuie o bază: apa. Ne trebuie rucola, valeraină, un mix de salată verde, un măr o pară, ghimbir, pătrunjel și mentă." Aceasta este rețeta unui amestec detoxifiant. Este indicat să se consume în perioada verii pentru că are în componenţă o gamă variată de micronutrienți, vitamine și minerale.

Aceste amestecuri sunt recomandate atât diabeticilor, pentru că au un indice glicemic mediu, cât și persoanelor sănătoase care vor să își păstreze greutatea sau să slabească.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Florin Lucuţa