Program de vizită "dublat" în spitale

Data publicării:
vizite-43369

La spitalul judeţean din Oradea medicii au fost informati doar prin e-mail de noul program de vizite comandat de la nivel central. Urmează ca fiecare şef de sectie să primească o notă internă, care consfinţeşte obligativitatea implementării orarului pentru aparţinători."Se va afişa până vineri la nivelul fiecărei secţii." sustineconf.dr. Lucia Daina, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Conducerea spitalului recunoaşte că programul vizitelor dă peste cap mersul obişnuit al lucrurilor in cel mai mare spital bihorean, iar medicii spun că noul orar se suprapune peste orele de contravizită, tratament şi peste schimbul de ture de seară."Să rezolvăm şi problema cu schimbul de la ora 7, o să încercăm să ne adaptăm.O să îi rugăm să ne lase să facem tratamentul pacienţilor, vizita." spune dr. Monica Sabău, medic primar neurolog.

"Datorită orelor multe care le avem la programul de vizită va fi necear să modificăm programul de curăţenie în spital, însă programul de contravizită nu îl vom modifica." completeazadirectorul medical al Spitalului Clinic Judeţean.

Cu alte cuvinte, medicii îi vor pofti afară pe vizitatori pentru a putea trata şi consulta bolnavii. Până acum, orele de vizită se incheiau înainte de contravizita medicală de seară. Pentru a controla accesul vizitatorilor, care pot scăpa cu puţină iscusinţă, de paza de la poartă conducerea spitalului a luat măsuri suplimentare.

Pentru limitarea accesului vizitatorilor la intrarea pe secţii s-au montat aparate speciale care permit accesul doar prin folosirea unei cartele.

Până acum, la spitalul judetean din Oradea în zilele lucrătoare vizitatorii aveau acces în unitate trei ore, iar în weekend şase ore. Acum timpul de vizită aproape că s-a dublat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri