Proteste faţă de modificările aduse codurilor penale. Sute de oameni au ieşit în stradă în Oradea şi Baia Mare

Data actualizării: Data publicării:
protest

Peste 250 de orădeni au protestat, aseară, în stradă împotriva modificărilor aduse codurilor penale. Timp de mai bine de trei ore au strigat lozinci împotriva partidelor de la guvernare și au mărșăluit prin oraș, de la Prefectură până la sediul PSD Bihor. Manifestații de stradă au avut loc și în Baia Mare.

Primii protestatari au venit în fața Prefecturii Bihor la ora 18, iar pe parcurs s-au adăugat zeci de oameni nemulțumiți de modificările aduse Codului de Procedură Penală.

"Ca să-mi păstrez demnitatea de cetățean într-o țară, zic eu, obișnuită din Uniunea Europeană, nu am altă alternativă decât să ies în stradă", a spus un protestatar.

"Mi-e teamă, cu ideile care sunt acum la guvernare, că vom fi scoși din Europa. Efectiv, nu mi-e teamă de altceva. E posibil chiar, mă gândesc, ca cei de la guvernare să își dorească acest lucru. Dacă ieșim din Europa, pot să facă ce vor."

La ora 20, cei peste 250 de protestatari au pornit în marș prin oraș. S-au oprit zece minute în Piața Unirii, după care s-au îndreptat spre sediul PSD Bihor.

La un moment dat a existat un schimb de replici între jandarmi și un protestatar nemulțumit că traseul s-ar fi scurtat prin Parcul 1 Decembrie.

Jandarm: "Vă rog frumos!"
Protestatar: "Pe autorizație e traseul și este pe acolo."
Jandarm: "Nu aveți autorizație pentru marș!"
Protestatar: "Ba da, este!"

Manifestanții au revenit în fața sediului prefecturii, unde au protestat până la ora 21.

Aproximativ 100 de băimăreni au protestat aseară în fața Prefecturii Maramureș.

"Nu poţi să ai dosare penale şi să conduci o ţară. Adică dacă nu poţi să ai dosare penale şi să fii profesor, nu poţi să ai dosare penale şi să fii în Parlament", spune o participantă la protest.

"Am ieşit pentru copiii mei, am ieşit pentru că vreau ca ei să poată să aibă un viitor aic, pentru că vreau ca justiţia să fie justiţie, iar dreptatea să fie dreptate aici."

"Pentru o Românie decentă, o Românie educată, o Românie cu viitor."

Reporter: Bianca Firezar
Operatori: Norbert Hegedus, Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri