Rețeta cu neintelegeri... electronice

Data publicării:
stire 20retete-41941

Angajatii unei farmacii din Oradea s-au trezit joi dimineata cu zeci de persoane care au cerut medicamente pe baza vechiului tip de retete, care nu mai este valabil din 1 ianuarie.

Toate prescriptiile cu probleme purtau parafa unor medici de la spitalul de Neuropsihiatrie si erau datate joi, 3 ianuarie. Clientii spun ca doctorii le-au explicat ca in unitatea sanitara nu există imprimantă și nici softul necesar pentru emiterea retetei electronice, dar ca pot folosi vechile formulare cel putin inca o luna.

Eleonora Țârlea - bolnavă

"Medicul specialist nu poate elibera și sunt cateva sute de oameni acolo care au numai dinastea vechi.Numai din astea pot elibera, că nu au sistemul electronic."

Claudiu Mihuț - reporter Digi24 Oradea

"Timp de 20 de minute doar în această farmacie au intrat peste 10 pacienți care s-au plans că medicul specialist nu a putut în această dimineață să le elibereze o rețetă electronică. Ba mai mult acesta le-ar fi spus să vină la farmacie, pentru că farmaciile eliberează în continuare medicamente după vechea rețetă."

prof. univ. dr. Gavril Cornuțiu - medic primar psihiatru

"La sfârșit de an s-a văzut că logistica nu este peste tot pusă la punct și s-a dat o dispoziție prin care se amână prescrierea doar sub forma rețetei electronice însă a venit doar pentru spitale nu au fost anunțate farmaciile."

Eugenia Hamza - farmacist

"Deocamdată noi nu am primit ceva cum că s-ar prelungi rețeta veche și în ianuarie."

Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate au clarificat situatia.

Luciana Dorca - directorul CAS Bihor

"Utilizarea rețetei electronice este obligatorie de la 1 ianuarie 2013. Anul trecut s-a mers în paralel cu sistemul clasic și cel electronic, dar din ianuarie nu se mai pune problema rețetelor autocopiante."

Singurele rețete vechi care inca sunt valabile sunt cele parafate pană pe 31 decembrie 2012. Beneficiarii unor astfel de rețete mai pot beneficia de medicamente în termen de 30 de zile de la prescrierea lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri