Sportul din Baia Mare, sub lupa DNA. Primarul Cătălin Cherecheş este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi evaziune

Data publicării:
handbal la DNA 051015

Duminică, handbaliştii de la Minaur Baia Mare au jucat în Liga Campionilor împotriva elveţienilor de la Kadetten Schaffhausen. Deşi şi-au susţinut cu frenezie echipa, suporterii erau cu gândul la suspiciunile de abuz în serviciu şi evaziune fiscală care îi vizează pe primarul Cătălin Cherecheş şi pe şefii echipelor de handbal feminin şi masculin ale oraşului. Procurorii DNA susţin că jucătorii ar fi primit mai puţini bani decât era prevăzut în contract, iar diferenţa de bani, adica 650 de mii lei, ar fi ajuns în buzunarele conducătorilor clubului.

"O anchetă DNA nu face bine nimănui. Nici nouă ca spectatori, nici jucătorilor ca echipă, bineînţeles nici conducerii clubului, nici celor care diriguiesc clubul."

"Eu zic că... o blasfemie. Şi în spatele celor care stau sunt nişte oameni care nu iubesc oraşul ăsta, nu iubesc Minaurul sau sportul băimărean."

La meci a fost prezent şi edilul oraşului Baia Mare, care nu părea foarte afectat de ancheta care-l vizează: "Avem toate lucrurile legal făcute, din perspectiva primăriei. Am verificările făcute în mod periodic prin auditul pe care îl am în subordinea mea. Aşadar, nu pot să fiu decât onorat de faptul că cineva se gândeşte să îmi genereze imagine prin acest tip de acuzaţii."

Cătălin Cherecheş este primarul municipiului Baia Mare din mai 2011, după ce înainte a fost deputat în Parlamentul României. El a trecut pe la PSD, UNPR şi PNL până în 2010, când a devenit independent. În urmă cu doi ani, DNA l-a audiat în legătură cu preluarea trustului de presă emaramureş, despre care se spunea că este deţinut de interpuşi ai săi. De altfel, la o emisiune a acestui post TV Cătălin Cherecheş i-a atacat pe trei dintre adversarii politici locali, despre care susţine că s-ar afla în spatele ultimei anchete a DNA privind finanţarea sportului.

"Să-i ferească Dumnezeu pe trei oameni. Nu am zis niciodată, dar spun acum, sunt trei oameni: Dolha, frizerul căruia nu-i taie foarfeca, avocatul care a luat numele nevestei şi a rămas cu el după divorţ, Cristian Niculescu Ţâgârlaş (...) şi pensionarul penal Cristian Anghel, căruia îi transmit să nu mai scrie denunţuri la DNA cu nume şi adrese false. Cei trei au vrut să îngroape sportul maramureşean", a spus atunci Cătălin Cherecheş, potrivit www.emaramures.ro.

În noiembrie 2014, Cătălin Cherecheş a fost protagonistul unui alt episod celebru. El a cerut studenţilor de facultatea de arte din Cluj Napoca să picteze zidurile construite în jurul comunităţilor de romi din localitate, pentru a-l transforma în obiectiv cultural. Zidul fusese ridicat în 2011, iar iniţiativa primarului s-a lăsat cu o amendă de 6000 de lei din partea Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării şi recomandarea de a demola construcţia.

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri