Străzi pline cu gropi, după ninsori și ploaia înghețată, la Oradea

Data publicării:
gropi oradea

Temperaturile scăzute, ninsorile și ploaia înghețată din ultima perioadă au distrus pur şi simplu mai multe străzi din Oradea. Sute de gropi, una mai adâncă decât cealaltă, au apărut atât pe bulevarde, cât şi pe străzile laterale. Totul spre supărarea şoferilor care se plâng că trebuie să facă manevre riscante pentru a evita craterele din șosele. Iar atunci când nu reușesc, ajung cu mașinile la mecanic.

Cele mai multe gropi au apărut pe principalele șosele din oraș, traversate zilnic de mii de mașini.

“Pe Șoseaua Borşului, principalul drum de legătură al oraşului cu vama româno-maghiară, au apărut în ultimele zile în asfalt trei gropi adânci şi late pe o distanţă de doar 20 de metri”, a observat Claudiu Mihuţ, jurnalist Digi24 Oradea.

Șoferii fac haz de necaz.

“- Sunt normale după sezonul rece.
- Dar vă încurcă?
- Nu, deloc!”

Probleme sunt și pe străzile lăturalnice din zonele periferice ale oraşului. Este şi cazul cartierului Oncea, unde mai multe drumuri au fost distruse de craterele apărute pe carosabil.

“Dificil este şi pentru cei care circulă pe Strada Bihorului din Oradea, unde în ultima perioadă s-au căscat în asfalt zeci de gropi. Şoferii sunt obligaţi să facă mai multe manevre, inclusiv să intre pe contrasens pentru a le evita”, a relatat Claudiu Mihuţ, jurnalist Digi24 Oradea.

“- Dacă ar fi să ne raportăm la dezvoltarea pe care o cunoaşte în ultimii ani oraşul ar trebui şi drumuri mai bune.
- Găsiţi multe gropi?
- Sunt din belşug”, spune un localnic.

“În cazul în care dai într-o groapă categoric că se întâmplă ceva. Ne costă bani, reparaţii pe la mecanici, pe la service-uri.”

“Plătim taxe, plătim impozite, mi se pare totuşi un lucru destul de scandalos.”

Primăria Oradea a început inventarierea străzilor cu probleme. În următoarea perioadă vor fi trimise solicitări spre cele două firme care se ocupă de modernizarea drumurilor din oraş.

“De îndată ce vremea va permite, firmele vor începe lucrările în teren respectiv atât pe străzi modernizate, cât şi nemodernizate, partea de plombare a gropilor apărute în sezonul rece”, a precizat Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

În Oradea există apoximativ 300 de străzi nemodernizate.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri