Sari la conținut

TENIS. Oradea Junior Trophy și-a desemnat primii campioni

Primii învingãtori la "Oradea Junior Trophy" sunt britanicii Miles Groome și Sam Reeve, respectiv sportivele din Ungaria, Reka Matko și Jazmin Beer. Cele douã perechi s-au impus, ieri, în probele de dublu ale turneului internațional rezervat categoriei de vârstã 14 ani.

"A fost foarte frumos. Este primul turneu pe care îl câștig la dublu. Am jucat foarte bine pe întreg parcursul și am făcut o finală perfectă. Mă bucur pentru acest titlu la dublu în Tennis Europe", a declarat Samuel Reeve.

"La fel și pentru mine, primul turneu câștigat la dublu. Cum a spus și Sam, am jucat foarte bine", consideră Miles Groome.

Probele de simplu au programat în această dimineață semifinalele. La feminin, favorita numărul unu, Alexandra Petric, s-a calificat în ultimul act după ce a dispus de Bianca Andrei cu 6-4, 6-0.

Cea de-a doua finalistă este Daria Muntean care și-a luat revanșa în fața sportivei din Ungaria, Reka Matka, după înfrâgerea suferită în finala probei de dublu.

La masculin, bulgarul Dinko Dinev a trecut de Andrei Voican cu 6-4, 6-1, și-l va întâlni în finală pe colegul din proba de dublu, Alexandru Stupar. Acesta s-a impus în cea de-a doua semifianlă, 6-3, 6-2, în disputa cu Bryan Cristian Baltă.

„Sunt foarte mulțumit, am jucat foarte bine astăzi, m-am simțit bine pe teren. Am jucat ceea ce a trebuit, am construit, nu am riscat mult și rezultatul a venit de la sine", a povestit Alexandru Stupar.

Cele două finale la simplu, masculin și feminin, găzduite de baza "Antonio Alexe" vor începe sâmbătă, la ora 9.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş