Sari la conținut

Victor Ponta, audiat la DNA Oradea

Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor a fost arestat pentru şanjat şi intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice. Potrivit DNA, „procedând în acest fel, pe lângă faptul că a rezultat un folos necuvenit pentru persoanele respective, inculpatul Govor Mircea Vasile a urmărit să obțină/mențină protecția societăților comerciale controlate de el și familia sa din partea organelor fiscale din județul Satu Mare și obținerea unor beneficii personale sau pentru filiala partidului pe care-l conducea la nivel local (bani)".

Potrivit anchetatorilor, Mircea Govor ar fi încercat să ajungă la Daniel Chiţoiu, fostul ministru al Finanţelor, şi la Gelu Diaconu, preşedintele ANAF, pentru a-şi pune apropiaţii în funcţii cheie de la Direcţia Finanţelor Publice Satu Mare. Ca să fie mai convingător, ar fi apelat şi la ajutorul fostului ministrul al Trasporturilor, Ovidiu Silaghi. Anchetatorii susţin că intervenţiile ar fi ajuns chiar până la Liviu Dragnea, actual şef al PSD. Toţi ce menţionaţi neagă însă scenariul descris de anchetatori.

Mircea Govor a mai fost în atenţia DNA Oradea, în urma unui scandal după primul tur al alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014. În presă a apărut o înregistrare în care Govor ţipa la colegii săi de partid şi-i ameninţa după ce Victor Ponta, candidatul PSD la preşedinţie, nu a câştigat alegerile în Satu Mare.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă