Sari la conținut
News Alert

VIDEO. Un tânăr din Oradea, filmat în timp ce vandaliza un tramvai

Scene revoltătoare la Oradea. Un tânăr a fost filmat în timp ce vandaliza un tramvai al regiei de transport în comun. O prietenă l-a filmat când a urcat cu bicicleta în tramvai, a forţat geamurile să se deschidă, apoi a rupt un scaun. Imaginile au fost publicate pe o reţea de socializare chiar de către fată şi preluate apoi de portalul ebihoreanul.ro.

"Hai, Tiponuț, rupe scaunele! Hai, să mor, ești prost! Și încă o dată, hai! Hai că poți!"

În filmuleț se observă cum împinge cu picioarele mai multe scaune din tramvai, până când a reușit să rupă unul dintre ele. Acesta este filmat de o adolescentă care fumează nestingherită și se amuză pe seama întâmplării.

"Vine Intervenția OTL, bă! Rupe-l, dă-l dracului! Rupe-l, Tiponuț!"

În același filmuleț se observă și cum tânărul se plimbă cu bicicleta și deschide geamurile tramvaiului. Imaginile au apărut a doua zi pe o rețea de socializare, postate chiar de autorii faptei, care au simțit nevoia să se laude cu isprava făcută.

"Am văzut. Din păcate, am văzut pe Facebook. Foarte urât, foarte urât. Asta e cei șapte ani de acasă, cred, în primul rând. Școala nu este de vină, pentru că profesorii nu pot să facă ce părinții nu reușesc acasă", consideră un localnic.

Conducerea societății de transport din Oradea spune că se confruntă aproape săptămânal cu astfel de cazuri, în care sunt distruse scaune sau aparate de validat bilete. Mult mai des se întâmplă acte de vandalism mai mici, cum ar fi mizeria aruncată în mijlocele de transport sau tot felul de desene și inscripții pe ferestre și în interior.

"Întâmplător s-a postat acest filmuleț și am constatat cine e a fost acest vandal, care probabil a mai făcut astfel de acte. Dorim ca la anul să putem pune în buget monitorizarea prin camere video a mijloacelor de transport în comun", spune Viorel Pop, directorul OTL.

Luni dimineață, conducerea OTL Oradea va face plângere la poliție, urmând ca vandalul să fie pedepsit conform legii.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiță | Foto: ebihoreanul
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă