Violenţă în şcoală. Angajatul unei şcoli din Bihor, acuzat că a lovit o elevă

Data publicării:
copil batut 080415

Elevă în clasa întâi la şcoala din Vaşcău, copila spune că s-a ales cu vânătăi pe mâini şi corp după ce ar fi fost agresată de un angajat al instituţiei. Totul a început după ce părinţii s-au plâns că soba din sala de clasă scotea un fum înecăcios, iar orele se desfăşurau mai mult în frig. Plângerile l-au nemulţumit pe unul dintre angajaţii şcolii, despre care eleva spune că a început să-i agreseze verbal pe copii.

"Prima dată s-a luat de noi, toţi copiii, că s-a zis că dacă mai facem reclamaţii să venim noi, copiii, să facem foc", povesteşte fetiţa.

Pentru că soba nu a fost reparată, părinţii au venit la şcoală şi i-au cerut directoarei să ia măsuri. De această dată angajatul a devenit violent, spune eleva.

"M-a prins. M-a strâns, m-a dat prima dată de un perete, după aia de celălalt; tot aşa de pereţi." 

De frică, fetiţa nu a povestit nimănui ce s-a întâmplat. Abia după ce s-a plâns că o dor capul şi spatele, mama a aflat de agresiune.

"Mi-a spus că "iar a venit domnul Viorel şi m-a luat şi m-a ridicat în aer şi m-a dat de pereţi. Şi mi-am pus mâinile la spate să nu mă lovesc de pereţi", spune mama elevei.

Scenele violente au fost confirmate de mai mulţi copii.

"Copilul meu a venit acasă şi mi-a zis: "Mami, ştii, un angajat al şcolii a agresat-o pe colega mea." Practic, toţi copii pe care-i transport zilnic cu maşina mi-au spus acelaşi lucru: respectivul a agresat-o practic. A luat-o de umăr", susţine mama altui elev.

Mama elevei a depus o plângere la inspectoratului şcolar Bihor. "Dacă se va constata, într-adevăr, că a fost agresată vom propune constituirea la nivelul instituţiei de învăţământ a comisie de disciplină pentru sancţionarea persoanei respective", a declarat Nicolae Avram, şeful Inspectoratului Şcolar Bihor.

Contactată de Digi24 Oradea, directoarea şcolii gimnaziale din Vaşcău, Liliana Laza, a precizat că o comisie a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor va sosi joi în localitate pentru a ancheta cazul. Angajatul acuzat de violenţă nu a fost de găsit ca să-şi spună punctul de vedere. El riscă de la tăiere din salariu până la concediere.

Reporter: Gabriel Bonaciu

Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri