Zeci de tineri urmează cursuri de formare profesională în meseria de barman

Data publicării:
barmani 290515

Bogdan Berindei este student în primul an la Facultatea de Drept, dar asta nu îl împiedică să facă un curs de barman. Vrea să plece în străinătate în acestă vară, unde va avea şansa să câştige câteva mii de euro. "Merg în Franța. Am acolo o soră, care mi-a promis că voi lucra acolo. Salariul este foarte bun, în jur de 3000 de euro pe lună, condiții foarte bune."

Şi Andrei Paşca urmează cursul de barman cu gândul la o viaţă în străinătate. Elev în clasa a XI-a la Liceul Sportiv, îşi doreşte să urmeze o facultate în Anglia, pe care să o plătească cu banii câştigaţi de el. "Vreau să fie un hobby pe mai departe și aș vrea să lucrez în domeniu, pe terase sau dincolo. În Anglia mi-ar plăcea să lucrez."

Meseria de barman se învaţă într-un timp foarte scurt. După o lună, cursanţii pot să prepare o băutură delicioasă ori să facă spectacol în faţa clienţilor.

"Cursul de barman se împarte în trei categorii: partea de barista, partea de cafea, partea de mixologie, prepararea, servirea cocktail-urilor și partea de flair. Nu aveam nevoie de experiență în domeniu, totul se învață în acest curs", susţine Marius Cordiș, profesor formator.

"În această perioadă cererea este foarte mare pe partea de barman, poate și datorită faptului că se deschid terasele. O serie poate să fie între 10 persoane și 25 de persoane. În momentul de față, în luna mai am școlarizat 25", spune Dana Cozman, administratorul unei școli de formare profesională.

Preţul unui curs ajunge, în sezonul estival, la 400 de lei.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri