45.000 de timișoreni, datornici la Primărie. Municipalitatea vrea să recupereze fiecare bănuț

Data publicării:
datornici



Datoriile celor peste 600 de firme variază între o mie și un milion de lei. Persoanele fizice au datorii mai mici, adunate prin neplata taxelor și impozitelor locale. Dar Primăria dorește să recupereze fiecare bănuț.

 „Salarii nu sunt. La 200 de lei sau la 400 de lei poprire? După părerea mea, sunt nesimțiți“ , „Mă gândesc că ar trebui să să-i ajute într-un fel sau să găsească o soluție, nu să-i scoată imediat afară. Eu zic că cel mai bine ar fi să ajungă cumva să ajute, să se înțeleagă într-un fel“,  „Sunt salariile pentru oprit din ele? Ce să oprească din ele, că nu le ajunge să trăiască. Nu mi se pare corect. Să facă cum au făcut în Spania, i-au amânat 5-6 ani de zile, 7 ani de zile“ , sunt opiniile câtorva timișoreni, abordați de Digi24 Timișoara.

 

Direcția Fiscală a Primăriei Timișoara dă asigurări că nu se pot prescrie datoriile, iar datornicii nu scapă de plată! În fiecare an sunt trimise somații celor care înregistrează întârzieri la plată.

 „Executarea silită începe cu trimiterea somațiilor, însoțită de titlul executoriu, în baza căruia am început executarea. După care, după 15 zile, dacă nu te prezinți voluntar la casierii, atunci te căutăm să-ți găsim locul de muncă, pensia și așa mai departe“, le oferă un anunț deloc liniștitor datornicilor Adrian Bodo, șeful Direcției Fiscale din cadrul Primăriei Timișoara.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, peste o treime dintre cei care primesc somații își achită datoriile de îndată ce au fost înștiințați despre datorii.

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: George Ștefăniță
Redactor: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri