Acuzaţii la adresa unei firme private de ridicări auto

Data publicării:
ridicari prima

Adrian Galea şi-a lăsat maşina în parcarea supermarketului timp de mai bine de o oră. Când s-a întors, a văzut cum autoturismul este ridicat pe platformă. În timp ce se pregătea să strângă suma cerută şi anume 700 de lei, şoferul autoutilitarei a pornit, fără să îl atenţioneze, spune bărbatul.

”Cred că a avut cel puţin 30 de kilometri la oră, cu mine deasupra pe platformă, nici măcar n-am apucat să intru ca lumea în maşină. Nici n-am apucat”, ne-a relatat Adrian Galea, proprietarul maşinii.

De cealaltă parte, reprezentanţii firmei care se ocupă cu ridicarea autoturismelor susţin că nu au făcut nimic ilegal. ”Poţi conduce cu o persoană în spate, un asemenea camion, atenţie, pe o proprietate privată. În momentul în care ieşi pe domeniul public, nu mai poţi să faci lucru ăsta, pentru că este interzis prin lege”, precizează Răzvan Nedelcu, reprezentantul firmei.

Acum, tânărul a depus o plângere la poliţie şi are de gând să consulte şi un avocat pentru a se adresa şi instanţei. ”Să răspundă contravenţional sau penal, banii nu doresc să mi-i recuperez, dar aş dori să nu mai păţească alte persoane ce-am păţit eu”, ne-a precizat Adrian Galea.

Luna trecută, Consiliul Local din Timişoar a aprobat o hotărâre prin care le interzice societăţilor comerciale să încheie contracte cu firmele private de ridicări auto. Normele nu au intrat deocamdată în vigoare.

reporter: Maria Rohnean
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri