Sari la conținut

An nou, probleme vechi

Dificultăţile financiare continuă la prim divizionara de handbal masculin Politehnica Timişoara, însă în ciuda acestor probleme jucătorii au revenit la antrenamente şi pun accentul pe pregătirea fizică în această primă săptămână. Între timp, oficialii așteaptă în continuare un răspuns din partea Curții de Conturi, care ar putea debloca sumele pe care autoritățile le direcționau cluburilor sportive asociate, pe baza Legii 69/2000.

„Mi se pare nepotrivit să nu avem un răspuns, după șase luni de zile, la o contestație sau chiar două, care ar putea stabili un drum clar în ceea ce privește sportul. MUSCA E o decizie politică. Să o spunem direct…”, a admis Silviu Ioan Doboși, președinte executiv CH Politehnica Timișoara.

Oficialul polist spune că, în această perioadă, se dorește și atragerea unor sponsori din mediul privat.

„Nu ascundem faptul că suntem în tratative cu mediul privat, pentru că aici e viitorul. Poate că la sfârșitul lunii ianuarie vom putea veni cu o soluție concretă”, a completat Doboși.

Fără noutăți în lot, echipa se va pregăti în următoarele două săptămâni cu efectivul redus, din pricina convalescnței lui Halcă, operat la genunchi, şi a convocărilor la echipele naţionale pentru Fenici şi Grigoraş, precum şi pentru macedoneanul Daskaloski.

„Fiecare antrenor preferă să aibă la dispoziție, încă de la începtul pregătirilor, toți jucătorii, dar încet-încet ne vom strânge și toți din club vom da totul pentru a ne atinge obiectivul. Care a fost clar încă de la început: clasarea în primele opt”, a precizat și Pero Milošević, antrenorul celor de la CH Politehnica Timișoara.

Alb-violeții vor disputa 5 sau 6 partide de verificare până la reluarea campionatului. CSM Oradea, HC Adrian Petrea Reşiţa, Potaissa Turda, Oroshaza şi Metaloplastika Sabac sunt formațiile în compania cărora sunt programate amicale. Întrecerea internă debutează pe 4 februarie, când CH Poli va întâlni, acasă, Minaur Baia Mare.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Dan Petcu