Sari la conținut

BASCHET. BCM Danzio rămâne în Liga Națională

În meciul decisive cu gruparea giuleșteană, timișorencele s-au impus cu 62-54, la capătul unui meci în care nu au putut fi conduse de pe bancă de Bogdan Bulj, locul acestuia fiind luat de directorul tehnic, Nicolae Toader. Până la pauza mare, jocul a fost echilibrat, iar oaspetele le-au oferit câteva emoții adversarelor, după ce au intrat în avantaj la vestiare, 28-24. Sfertul trei a fost însă hotărâtor. Gazdele au reușit un „run” de 14 puncte și s-au distanțat decisiv în timpul rămas, pentru ca table să îndice, la final, opt puncte în plus față de Rapid.

„Este greu să joci fără antrenorul tău pe bancă, fără omul care a motivat aceste fete un an de zile. Suntem la un sfârșit de drum, cu o echipă decimată, dar caracterele puternice ale fetelor au făcut ca această echipă să rămână în Divizia A”, spune Nicolae Toader, director tehnic BCM Danzio Timișoara.

„Noi am intrat în jocul adversarelor și aici am pierdut. Până la urmă ce știți de finalul acestui sezon, se retrogradează sau nu? Dar cine știe?? Noi punem mereu problema de retrogradare, problema e câte echipe o să mai fie. Cine o să aibă bani să suțină baschetul ăsta că altfel… noi tot zicem, zicem și dispărem pe rând”, completează Dan Militaru, antrenorul celor de la Rapid București.

Timișorencele încheie astfel un sezon în care au plecat cu planuri de play-off dar au luptat până la urmă pentru evitarea retrogradării. De partea cealaltă, Rapidul va trebui să aștepte decizia Federației în ceea ce privește participarea în prima ligă în sezonul viitor.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Adrian Ionescu