Deszăpezire... cu GPS. CJ Hunedoara impune condiţii noi în privinţa întreţinerii drumurilor, iarna aceasta

Data publicării:
deszapezire

Cheltuirea justificată a banilor de la buget pentru întreținerea drumurilor pe timp de iarnă, dar și informarea în timp real a conducătorilor auto - aceastea au fost principalele motive ce i-au determinat pe șefii consiliului județean să pretindă dotări suplimentare de la firmele care se vor ocupa de deszăpezirea din județ.

""Am luat măsura ca toate mașinile să fie dotate cu module GPS, pentru a ști exact momentul în care au intrat în funcțiune, și când au ieșit, și km pe care i-au parcurs în fiecare zi. Vom avea de asemenea o hartă interactivă pe site-ul consiliului județean pentru a ști în orice moment unde se află utilajele, cât mai au până la punctul care interesează pe fiecare om în parte", spune Adrian David, președinte CJ Hunedoara.

Nici banii pentru combustibil nu vor mai fi cheltuiți fără justificare, spun reprezentanţii administraţiei județene. Măsura impusă de autorităţi se va aplica doar în cazul cîştigătorului licitaţiei.

"Ëste o condiție de semnare a contractului. Cei care vor câștiga licitațiile, în ziua în care vor semna contractele vor trebui să facă dovadă montării acestor module GPS și să ne lase nouă acces la date tehnice și la date pe care să le pune online", spune Adrian David.

În Hunedoara, rețeaua de drumuri județene este cea mai lungă din țară şi măsoară 1.400 de km. Șoferii din județ, deși sceptici, cred totuși că măsură autorităților va da rezultate:

"E o măsură bună, dar nu suficientă. Ce ar mai trebui? Păi degeaba monitorizezi dacă nu știi exact ce fac. Știi unde sunt, dar nu știi ce fac",
"Dacă se monitorizează e foarte bine, asta nu se pune problema, e foarte bună monitorizarea lor",
"în mod normal e bine, de fapt în mod sigur este bine, să vedem însă și ce se întâmplă cu ele".

Rețeaua de drumuri județene din Hunedoara va fi împărtiță în 5 zone geografice, iar pentru fiecare dintre ele va fi organizată, în luna decembrie, o licitație separate pentru desemnarea societăţilor care se vor ocupa de întreţinerea drumurilor pet imp de airnă.

Redactor: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariş
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri