Dispute continue privind cititoarele de carduri 

Data publicării:
icon dispute continue card sanatate 201014

Achiziţionarea cititoarelor de carduri întârzie în Timiş, deoarece medicii de familie sunt sceptici în privinţa funcţionalităţii acestora. Multe dintre firmele care le distribuie nu au testat încă toate tipurile de aparate.

"Există pe piaţă mai multe tipuri care nu au fost testate şi ca atare nu ne asumăm riscul de-a ne achiziţiona un cititor atâta timp cât nu avem certitudinea că este funcţional şi nu va distruge acel card funcţional", ne spune Elisabeta Spătaru, vicepreşedintele Patronatului Medicilor de Familie Timiş. 

În urmă cu o săptămână, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş se angaja să cumpere cititoare pentru toţi medicii din judeţ.

"Dacă se pune problema, pentru 10, 20 de euro, la 400 de medici de familie, vă rog să contaţi pe noi, pe Consiliul Judeţean, le cumpărăm şi le dăm pe inventar; trebuie să găsim modalitatea" - Titu Bojin, preşedinte CJ Timiş.

Până acum, reprezentanţii Consiliului Judeţean nu au găsit însă o formulă legală pentru achiziţia de carduri. Asta, deoarece cabinetele medicale sunt societăţi comerciale. În tot acest timp, asiguraţii din Timiş au început să primească de la poştaşi cardurile de sănătate, astfel că au şi dat buzna la medicul de familie pentru a-l activa.

"Primim zilnic telefoane sau se prezintă la cabinet pentru activarea cardului. Noi le transmitem că acest card va intra cu adevărat în vigoare în ianuarie 2015", mai spune vicepreşedintele Patronatului Medicilor de Familie Timiş, Elisabeta Spătaru.

Cei mai mulţi asiguraţi nu ştiu însă la ce foloseşte noul card. Acesta poate fi activat atât la medicii de familie cât şi la alte cabinete cu diferite specialităţi sau chiar şi la farmacii.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri