Sari la conținut

Drumurile naţionale din vest, fără contracte pentru deszăpezire


„Contractele, suntem în plină campanie de licitaţie, urmând ca în perioada următoare, în fucţie de procedurile care sunt obligatorii pe reglementările în vigoare, ca cel târziu după data de 10, între 10 şi 20 noiembrie, să încheiem aceste contracte”, spune Horaţiu Simion, directorul DRDP Timişoara.

DRDP Timişoara caută firme care să efectueze deszăpezirea pe mai bine de 2.000 de kilometri de drumuri naţionale şi autostrăzi. Suma pusă la bătaie este de aproape 80 de milioane de lei. Contractele acoperă judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi şi Gorj. Până la finalizarea licitaţiei, reprezentanţii DRDP Timişoara spun că iarna nu trebuie să ne sperie pentru că instituţia deţine şi propriile utilaje pentru deszăpezire, iar stocurile de material antiderapant sunt de 30% din necesar.

De asemenea, reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş şi cei ai Primăriei Timişoara susţin că sunt pregătiţi pentru iarnă. Atât pentru  oraşul de pe Bega cât şi pentru drumurile judeţene din judeţ există contracte pentru deszăpezire.

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Dan Petcu