Educație fizică în sala de clasă, căci sala de sport este o ruină. Se întâmplă într-o școală din Timișoara

Data publicării:
sport

Așa arată sala în care ar trebui, cel puţin teoretic, să ţină ora de Educație Fizică elevii Şcolii Generale Nr.1 din Timișoara. Doar câteva articole au mai rămas din vechea sală de sport unde pănă acum câțiva ani, elevii școlii Generale cu Nr. 1 din Timșoara își desfășurau activitatea. Acum, tavanul este susținut de o grindă din lemn, iar practic, sala de sport a ajuns un depozit pentru manualele vechi.

Lucrurile nu au stat însă tot timpul așa. O confirmă Ștefan Hauser. În urmă cu 40 de ani a fost elev al acestei şcoli. Acum, lucrează aici. ”Era frumoasă, era aranjată, avea vestiare, dușuri. Făceam aici orele de sport, în timpul iernii s-a folosit, iarna făceam aici iar vara făceam afară”, ne spune el.

Între timp, lucrurile s-au schimbat. În rău. Iar sala de sport a ajuns o ruină. În aceste condiţii, profesorii au fost nevoiţi să improvizeze. Orele de educaţie fizică să tin acum într-o clasă.

”Trebuie să adaptez evaluarea, probele de control. Lucrul la clasă este dificil din moment ce nu am spaţiul corespunzător. Notele, afară, pe rezistenţă, nu putem să le dăm pentru că nu avem terenul. Jocurile, în general, nu se pot desfăşura pentru că nu avem spaţiul corespunzător”, afirmă profesorul de sport Daniela Brânzei.

”Este impropriu să putem să facem ore, dar, în lipsă de altceva, elevii pot face cât de cât activități sportive. Dedesubt se află o clasă pregătitoare, deci cine face ore, vă dați seama că orele vor fi deranjate”, ne precizează Marius Schneider, directorul Școlii Generale Nr. 1 Timișoara.

Ce modificări au făcut în sala de clasă? ”Coșul de baschet este unul provizoriu, pot cel mult să exersa. Am fost nevoiți să modificăm și iluminatul, am ridicat neoanele astfel încât să nu existe probleme în cazul în care copiii dau cu mingea”.

Conducerea Şcolii Generale Nr. 1 are în plan demolarea clădirii aflate în paragină, unde se afla sala de sport. Reprezentanţii unităţii de învăţământ spun că au cerut sprijinul autorităţilor locale, însă în zadar. În aceste condiţii vor să atragă fonduri europene pentru ridicarea unei noi săli de sport. Au nevoie de aproximativ 400.000 euro.

reporter: Raluca Popa
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri