Sari la conținut

Fisură uriaşă pe un drum judeţean


„Surparea s-a produs într-o zonă în care Crişul Alb este foarte apropiat de drum. Pentru ca şoseaua să fie protejată aici trebuia consolidat malul” - Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.

Porţiunea drumului judeţean 708 dintre satele Dieci şi Crocna reprezintă principala cale de acces a locuitorilor din zonă. Fără acest drum, cei care merg la muncă sau la şcoală vor avea de parcurs 20 de kilometri, în loc de 7.

„Ne distruge drumul ăsta! E foarte foarte rău. Şi greu. Pe unde circulăm acuma. [Copii cum o să se descurce] Foarte greu o să se descurce şi copii. O să facă tot de-a roata tot timpul”, spune o localnică.

„Foarte greu, am înconjurat vreo 20 - 30 de kilometri”, a povestit un șofer.

„Consiliul Judeţean Arad anunţă închiderea temporară a acestui tronson de drum, estimăm ca perioada de refacere a carosabilului să dureze 10 zile”, a precizat Andreea Oţoiu - purtător de cuvânt Consiliul Judeţean Arad.

Oamenii care locuiesc în zonă cred că autorităţile au dat dovadă de lipsă de reacţie. În urmă cu aproximativ o săptămână, pe porţiunea unde s-a produs alunecarea, s-a observat o deplasare de câţiva centimetri a pământului, doar că nu a intervenit nimeni încă de atunci.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs