Furturile din locuinţe, „în floare” la Timişoara. A fost prins un ”colecționar” de televizoare și laptopuri

Data publicării:
prada hot



Metodele celor care sparg locuinţe în Timiş sunt dintre cele mai diverse, de la forţarea geamurilor şi până la deschiderea uşii cu chei normale. Motiv pentru care şi identificarea suspecţilor necesită cercetări îndelungate. Unul dintre aceştia, Cristian Bucşă, a fost prins însă de oamenii legii, cărora le-a şi mărturisit cum acţiona: „Aveam un levier asupra mea, o foarfecă gură de lup, urmăream să nu fie nimeni acasă sau de exemplu, vedeam numărul la apartament, sunam la uşă, dacă nu răspundea, prin forţarea cu levierul, îi deschideam termopanul.Dacă era plasmă sau ceva obiecte de valoare mai mari, dura mai mult, dar dacă era aur, bani, într-un minut, două minute maximum, eram afară.”

Bărbatul a ieşit în ianuarie din închisoare, acolo unde a ajuns tot din cauza furturilor. A fost reţinut în urmă cu două săptămâni şi a primit mandat de arestare preventivă.

Cei mai mulţi dintre cei care sparg locuinţe nu lasă urme, de aceea plângerile proprietarilor ajung târziu la poliţie. Comisarul şef Cristian Smarandache, de la Biroul Furturi din Locuinţe din IPJ Timiş, ne precizează: „Şi la uşa din metal, şi la uşa normală, era sistem tip butuc, la care se introduce cheia cu dexteritate. La sosirea persoanelor, părţilor vătămate, apartamentul părea intact”. Unii din făptași nu plecau

Nu mai puțin 129 de spargeri de locuinţe au avut loc în Timişoara numai de la începutul acestui an. Poliţiştii au reuşit să reţină până acum 14 suspecţi, fiecare dintre aceştia primind mandate de arestare preventivă.

Reporter: Alin Lungu
Editor web: Călin Țenche
Foto: IPJ Timiș 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri