Herneacova: primul concurs de hipism din 2014

Data publicării:
echitatie 7


Începutul de primăvară a venit cu emoţii mari pentru călăreţi. Cinci echipe din vestul ţării şi-au etalat caii în manejul de la Herneacova. Armăsarii s-au întrecut să parcurgă traseul într-un timp cât mai scurt, fără a atinge vreun obstacol.

Laurenţiu Covaci este proprietarul unui armăsar din rasa Bayer. Animalul cu care participă la fiecare competiţie valorează 10.000 de euro, dar şi întreţinerea sa depăşeşte 400 de euro pe lună. ”Pentru mine, echitaţia însemană un mod de viaţă, o meserie, înseamnă o acitivitate pe care o practic de când mă ştiu. Pare un sport foarte simplu, dar e mai complicat decât cred unii”, afirmă Laurenţiu Covaci.

 

Sute de oameni au asistat la spectacolul călăreţilor: ”Mi-a plăcut”, - Ai mai fost la concurs de echitaţie?,”Da!”, - Şi ce îţi place cel mai mult?, ”Cum sar”, ”Interesant, foarte interesant”.

Evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Una dintre participante s-a accidentat în timpul concursului şi nu a mai putut continua competiţia.

echitatie 1
echitatie 1

 
Organizatorii pregătesc pentru vara un nou concurs de hipism la Herneacova. ”Vrem să facem un concurs mult mai mare undeva în iunie, cu premii mult mai substanţiale şi cu participare din toată ţara”, afirmă Nicolae Dascaliuc, organizatorul concursului.

Premile puse în joc de acestă dată se ridică până la 2.000 de lei.

reporter: Ana Maria Mocan
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri