Sari la conținut

Lapte cu probleme în şcoli din Arad. A fost sesizată Protecția Consumatorului

”Amar, amar ca de otravă, ziceai ca e otravă. Așa ceva, spun, nu se poate. Și acum o săptămână tot așa a fost”. Elisabeta Nicolici susţine că nepotul ei, în vârstă de doar cinci ani, a primit la grădiniţă lapte...stricat. Nu l-a băut în clasă, ci a aşteptat până acasă, când ”a vrut copilul să îl bea l-a pus acolo pe masă şi a scuipat, a zis că nu e bun”.

Imediat, femeia a sunat la firma producătoare, însă, răspunsul nu a mulțumit-o: ”Că ar fi intrat o bulă de aer și, din cauza asta, e amar, nu e stricat, că dacă era stricat, ziceai că e de la soare. Dar e amar, nu se poate bea. E amar ca pelinul. Au zis ca nu îmi dau niciun rezultat”.

 

Se pare că în cinci școli din municipiul Arad au fost sesizate astfel de probleme. Jelina Nedeşan, profesoară de istorie, ne spune: ”Li s-a făcut rău, au fugit să vomite și au fost la cabinet, la doamna asistentă, unde au primit îngrijirea necesară”.

Florina Uharec, profesor de limba română, afirmă: ”Am luat măsuri, ne-am uitat la lapte, cu doamnele învățătoare, cu doamnele profesoare, am observat o consistenţă ca un zer, aşa transparentă, culoarea gălbuie, un pic mirosul parcă nu era în regulă. Am anunțat-o pe doamna asistentă medicală care a constatat același lucru ca și noi”.

 

Profesorii au oprit distribuirea laptelui şi au sesizat imediat Protecția Consumatorului Arad. ”Laptele provenind din cele două loturi cu probleme a fost retras de la distribuţie, controlul extinzându-se până la fabrică”, afirmă Gheorghe Iancu, comisar șef OPC Arad.

În judeţul Arad sunt împărţite zilnic în şcoli aproximativ 44.000 de cutii de lapte. Administratorul firmei care a câştigat licitaţia pentru distribuirea laptelui, dar şi firma producătoare au refuzat să comenteze situaţia.

”Conform prevederilor contractuale, în cazul in care furnizorul de produse lactate nu-și va îndeplini în mod corespunzător obligațiile, acestuia urmează a-i fi aplicate sancțiuni care pot duce chiar până la rezilierea acestuia”, spune Andreea Oţoiu, de la Consiliul Judeţean Arad.

Distribuirea laptelui în şcolile din Arad a început cu aproape trei săptămâni mai târziu, din cauza licitaţiilor întârziate.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Pe aceeași temă