Lucrările din Piaţa Libertăţii, aproape de final. Şantierul ar urma să fie închis la sfârşitul lui iulie 2015

Data publicării:
libertatii prima

Pavajul ruginiu din Piaţa Libertăţii este pus aproape în totalitate şi înconjoară statuia Sfântului Ioan de Nepomuk. Este, de altfel, singura lucrare care a prins contur aici. Zona din apropierea Garnizoanei şi a Cercului Militar este încă în contrucţie. Noua faţă a pieţei provoacă reacţii diferite din partea timişorenilor. Dacă unii sunt mulţumiţi de aspectul ei, alţii deplâng lipsa copacilor şi a zonelor verzi: ”E mai ok că e mai larg şi mai deschis, e ok”, ”Combinaţia îmi place, şi am văzut că duce până în liniile de tramvai, inclusiv linia de tramvai. Finalul cred că va fi foarte reuşit”, ”Era mai verde, nu înţeleg ce vor cu atâtea cărămizi, lipseşte verdeaţa, pomişorii ăia, dar s-ar putea să mai pună...”

Municipalitatea promite însă amenajarea de spaţii verzi în zonă, cu mai mulţi arbuşti. ”În această toamnă va fi finalizată pavarea pieţei. Copacii au fost tăiaţi, cei care au fost tăiaţi au fost afectaţi, au fost bolnavi, din cauza aceasta au fost tăiaţi”, spune Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara.

Reamenjarea Pieţei Libertăţii face parte din proiectul de refacere a întregii zone istorice a Timişoarei. Lucrările au o durată de execuţie de 21 de luni şi costă 53 de milioane de lei. Cea mai mare parte din sumă vine de la Uniunea Europeană.

Reporter: Maria Rohnean, Caterina Ledrer
Operator: Mihai Pop, Adrian Hrişcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri