Sari la conținut

Lună plină... de teatru, la Arad

Pentru actori este de asemenea un moment deosebit din an pentru că toate reprezentaţiile sunt jucate cu casa închisă. Anul acesta, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad a pregătit pentru publicul său 20 de spectacole care se joacă între 9 ianuarie şi 9 februarie. Evenimentul, devenit deja tradiție, este foarte gustat de public. După patru reprezentaţii, biletele la Sala Studio au fost epuizate, iar cele  la sala mare, vândute în proporţie de 85%.

„[Cum vi se pare această iniţivă, o lună de teatru la 5 lei?] Este minunată, ne cheamă în teatru în felul acesta pentru că adevărul este, nu toată lumea îşi permite să vină zi de zi la teatru, sau la fiecare premieră...”, spune o arădeancă.

„[Ai mai fost şi în anii trecuţi?] Nu, nu am mai fost. [Cum ţi se pare iniţiativa asta, teatru la 5 lei?] E foarte ok! Are acces cam toată lumea să vadă o piesă de teatru”, susține un alt arădean.

Mi se pare o idee absolut extraordinară! [Credeţi că ar fi bine să fie dusă şi dincolo de o singură lună pe an?] Mă tem că s-ar bagateliza”, admite un alt spectator.

Proiectul „Luna plină de teatru” este un proiect al Teatrului Clasic Ioan Slavici care tradus fiind în câteva cuvine ar însemna „Festivalul spectacolelor de teatru arădene pentru publicul său”, povestește Bogdan Costea, directorul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

„Pentru noi e... într-un fel e foarte bine, îţi dai seama, cărui actor nu îi place să joace într-un spectacol cu sala plină. În al doilea rând e o provocare. Să reiei toate spectacolele pe care le ai, de fapt noi în luna plină de teatru jucăm toate spectacolele pe care tearul le are”, explică Roxana Sabău Nica, actor la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Conceptul lunii pline de teatru a fost lansat în 2012 şi este inspirat de promoţiile derulate de marile magazine, după sărbători. În premieră, anul acesta „Luna plină de teatru” va depăşi graniţele judeţului Arad. Spectacolul Gaiţele din 4 februarie se va juca pe scena Teatrului ”Regina Maria” din Oradea.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

 

 

 

Pe aceeași temă