Marius Copil deschide întâlnirea România-Slovenia

Data publicării:
marius copil ziua 1

Marius Copil (202 ATP) îl va înfrunta pe Blaz Rola (160 ATP) în primul meci de simplu al întâlnirii de Cupa Davis dintre echipele României şi Sloveniei, de astăzi, de la ora 14:00, potrivit tragerii la sorţi de la Arad. Al doilea meci de simplu de vineri îi va opune pe Adrian Ungur (193 ATP) şi pe Grega Zemlja (181 ATP).

„Mă bucur că joc primul. Nu o să trebuiască să stau în vestiar și să am emoții o perioadă mai lungă. Așa intru, știu că primele minute vor fi grele, dar după aceea, meciul e lung și, cu siguranță, o să fie bine”, a spus Marius Copil, numărul 202 ATP.

„Eu spun că este bine că începe Marius Copil. El este arădean, cu siguranță publicul va fi în sală și îl va susține cum se cuvine”, a declarat și George Cosac, președintele FRT.

„Îl cunosc foarte bine (n.red. - pe Grega Zemlja). Este un jucător solid, care, din câte știu, preferă suprafețele rapide, deci probabil va fi un meci strâns, echilibrat, dar eu sper ca și cu ajutorul publicului să câștig”, a adăugat și Adrian Ungur, numărul 193 ATP.

Sâmbătă va avea loc meciul de dublu, în care pentru România vor juca Horia Tecău (3 ATP la dublu) şi Florin Mergea (11 ATP), iar pentru oaspeţi Tomislav Ternar (fără clasament la dublu) şi Aljaz Radinski (1.337 ATP la dublu).

„Cred că este important ca publicul să vină în număr cât mai mare, mai ales de mâine, de la prima minge, să îl susțină (pe Marius Copil - n.red.) și pe toți. Ca în orice meci al Naționalei, publicul este foarte important, de aceea și jucăm acasă și ne bazăm pe el”, a precizat și Florin Mergea, locul 11 ATP la dublu.

„Nu mă interesează cine sau cum, noi să facem cele trei puncte, asta este cel mai important”, a completat Andrei Pavel, căpitanul nejucător al României.

Toate biletele pentru cele trei zile ale meciului România - Slovenia, din cadrul primului tur al Grupei I din zona euro-africană a Cupei Davis, s-au epuizat. Toate întâlnirile din sala „Victoria” din Arad vor putea fi urmărite, în direct, la Digisport.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri