Maternitatea Bega: vor scuze scrise de la Ministerul Sănătății

Data publicării:
vor scuze scrise de la ministerul sanatatii

La trei săptămâni de la controlul anunțat, niciun cadru medical al Maternității Bega nu a fost luat la întrebări. Medicii se simt lezați pentru că știu că nu au greșit cu nimic şi îi cer ministrului să recunoască faptul că a greşit când i-a acuzat.

Ilie Constantin, şeful secţiei neonatologie a Clinicii Bega, spune că “Ministerul, ca să se revanșeze, ar trebui să facă ceva pentru domeniul nostru, pentru neonatologie. Ar trebui să se revanșeze dând drumul la programe naționale, ajutând domeniul, facandu-si datoria, cum se spune. Nu trebuie să mă ajute să îmi repare imaginea, imaginea o repar și singur”.

Reprezentanții Ministerului Sănătății în teritoriu nu au primit vreun semnal privind controlul cerut de Eugen Nicolaescu la Maternitatea Bega. Acuzaţiile aduse erau grave: "Ministerul Sănătăţii regretă tragedia familiei Bud şi faptul că într-un spital de stat pacienţii au parte de un tratament inuman din partea unor cadre medicale. Ministerul Sănătăţii transmite tuturor managerilor de spitale că îşi doreşte ca desfăşurarea actului medical să se facă pe bază de corectitudine, profesionalism, transparenţă şi, mai presus de toate, umanism." (sursa: Ministerul Sănătăţii)

Dana Șpac, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiș, ne-a precizat: “O decizie scrisă pentru control nu a fost. Noi oricum mergeam și mergem în controale de rutină, pe care le facem la toate unitatile sanitare. Cu atât mai mult, noi ne-am autosesizat și atunci controlul a fost intensificat. Controalele noastre vizeaza domeniul epidemiologic și igienico-sanitar și din acest punct de vedere nu au fost probleme”.

Mihaela Bud, mama bebeluşului mort în maternitate, încă aşteptă controlul. Femeia a făcut publice condițiile în care a născut și modul în care ea și pruncul ei au fost îngrijiți, nu a depus o plângere penală, dar aşteaptă măsuri din partea ministerului: “Eu nu am vrut să scot în evidență deloc cazul copilului meu, doar condițiile de acolo. Nici eu nu știu ce să spun, doar mă răscolește din nou. Trec prin același coșmar și iar îmi aduc aminte. Imi vine și acum să plâng.”

Singura anchetă a fost efectuată de conducerea Spitalului Județean din Timișoara, care are în subordine Maternitatea Bega, o anchetă paralelă, care arată că medicii de la maternitate nu au greşit cu nimic. În plus, aceeași anchetă scoate în evidență că saloanele au fost modernizate, ca atare condiţiile sunt mai mult decât bune.

Până la această oră, Ministerul Sănătății nu a prezentat niciun punct de vedere cu privire la controlul anunţat în urmă cu trei săptămâni la Maternitatea Bega.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri