Medici nepregătiţi pentru reţete electronice

Data publicării:
n1300 20medici 20nepregatiti 20pentru 20retete 20electronice 20271212-40795

În ultimele două luni spitalele din Timişoara au fost dotate cu imprimante, iar responsabilii cu implementarea noului sistem i-au instruit pe medici. Totuşi, cadrele din unităţile sanitare nu sunt nici acum suficient informate pentru a prescrie reţetele în format electronic.

Deocamdată simularea nu este suficientă. Aşadar, reprezentanţii unităţilor spitaliceşti din Timişoara se aşteaptă ca în prima săptămână din 2013 să apară erori în sistemul informatic.

Pentru medicii de familie reţeta electronică nu mai reprezintă o noutate, chiar dacă programul informatic dă încă erori. Ei operează de mai bine de şase luni în sistemul implementat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Deşi reţeta electronică devine obligatorie de la 1 ianuarie 2013, în zonele rurale mai există medici care folosesc formulare tipizate. Ei vor trebui însă să introducă toate datele în sistemul informatic unic integrat.

Potrivit datelor furnizate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, în luna noiembrie, în judeţul Timiş, au fost prescrise şi eliberate în format electronic peste 30 de mii de reţete gratuite şi compensate. În ultima lună nu au fost semnalate erori, însă experţii în programare ai instituţiei sunt pregătiţi să intervină acolo unde vor aparea probleme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri