"Perla neagră", aur pentru Timişoara. Cine este Chester Williams, omul care părăsește RCM Timișoara?

Data publicării:
chester A



Chester Mornay Williams a fost una dintre vedetele selecţionatei Africii de Sud, care câştiga titlul mondial la rugby în 1995. Supranumit „Perla neagră", pentru că era singurul jucător de culoare din naţională, Chester a înscris patru eseuri în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, împotriva Samoăi. Evoluţia naţionalei a devenit subiect de film, iar Chester Williams, personaj-cheie în pelicula Invictus, regizată de Clint Eastwood, cu Morgan Freeman şi Matt Damon în rolurile principale.

Chester şi-a început cariera de antrenor în 2001, când a devenit selecţionerul naţionalei în şapte a ţării sale. Un mai târziu, câştiga jocurile Commonwealth-ului, iar în 2004 ducea torţa Africii de Sud la Olimpiada de la Atena.


În două rânduri a fost propus ca selecţioner la naţionala Africii de Sud, dar în iarna lui 2012 a ajuns la Timişoara. Primul sezon i-a adus şi primul titlu - cel de campion al României. În urmă cu exact un an, Chester Williams venea la emisiunea Divizia Locală cu trofeul obţinut şi mărturisea că nu a renunţat la cel mai mare vis al carierei sale: ”Mă simt împlinit pentru că am dus această echipă la un nivel care în România nu va mai putea fi depășit. Pentru că nu are cine să învingă această echipă dacă va rămâne în formula actuală”.

 
În doi ani la Timişoara, Chester Williams a obţinut cu RCM Timișoara 36 de victorii, un egal şi opt înfrângeri.

CITEȘTE ȘI: Chester Williams nu mai este antrenorul lui RCM Timişoara. Antrenorul a decis să se despartă de echipa campioană 

reporter: Ionuţ Suciu
operator Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri