Sari la conținut

Pistă de biciclete, lată de 35 de centimetri. Lucrările la stradă, care au costat 170.000 de euro, nu au fost încă recepţionate

Pista a fost construită în locul unul trotuar dintr-o zonă rezidenţială din Timişoara. Constructorii au decis că unul dintre trotuare poate fi transformat în pista de biciclete, deşi în mijlocul traseului sunt stâlpi, iar lăţimea nu permitea acest lucru.

”Dacă la început pista are o lăţime normală, pe măsură ce ne apropiem de finalul traseului, drumul devine practic o aventură pentru orice biciclist care se încumetă să-l parcurgă”, afirmă Maria Rohnean, reporter Digi24 Timişoara.

Şi bicicliştii profesionişti sunt surprinşi de noul traseul destinat plimbărilor pe două roţi şi cred că lucrările au fost făcute de mântuială:
”Poate poţi să pedalezi cu o tricicletă, nu ştiu, ceva minuscul...nu se poate, este o bătaie de joc”,
”Sincer, dacă aş încăpea, probabil aş pica imediat”,
”N-aş încăpea probabil nici pe jos, nu pe bicicletă, mă gândesc că este făcută pentru copii, nu ştiu”,
”Nu ştiu, n-aş fi în stare pe o pistă de 35”.

În zonă s-au asfaltat 350 de metri şi s-a amenajat un trotuar şi o pistă de biciclete. Edilul a aflat de această ispravă a constructorilor şi a decis să ia măsuri.

”Ori se va desfiinţa pista dacă că nu este loc suficient, ori, dacă va exista loc suficient, ea va fi lărgită”, afirmă Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Lucrările la stradă, care au costat 170 de mii de euro, fonduri provenite din bugetul primăriei, s-au încheiat în toamna anului trecut, însă acestea nu au fost încă recepţionate.

Pista de biciclete spre Serbia, inaugurată cu petice. Asfaltul a crăpat încă din timpul lucrărilor

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche