Primăria Timişoara, fără soluţii împotriva construcţiilor ilegale. În şase luni, autorităţile au verificat doar 15 imobile

Data publicării:
turnulete

Proprietarul acestui imobil a începuit să ridice un adevărat palat, însă fără autorizaţie. Asta au descoperit angajaţii Primăriei Timişoara care i-au trimis patru notificări pentru a intra în legalitate, dar acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

Peste drum, pe aceeaşi stradă, un alt proprietar a construit în voie o casă impunătoare cu turnuri, fără a avea acest drept, susţin reprezentanţii Primăriei Timişoara. Îngrijitorul vilei spune că proprietarii sunt plecaţi în Germania şi susţine că imobilul are toate autorizaţiile necesare: ”Cred că domnu' primar, ăsta pletosu' îi dus cu cerebelu'. Sută la sută. Păcat că n-am cheile de la casa mare v-aş fi arătat toate documentele”.

Omul recunoaşte totuşi că autorităţile au trimis la adresa respectivă mai multe notificări prin care cer proprietarului să dovedească legalitatea construcţiei sau, în caz contrar, să o demoleze. - Notificările? Ce ştiţi de ele? Le-aţi primit? ”Da, am primit tot. De la primul cui de când s-o bătut până la ultimul tot avem în regulă”, - Ce v-au spus în notificări? ”Nu ştiu, că nevastă-mea o fost pe la primărie, nu ştiu ce i-au spus acolo. Am vorbit şi cu proprietarul care e în Germania şi a zis că toate actele sunt în regulă şi primăria ştie”.

Vecinii de pe stradă spun că imobilele fără autorizaţie au fost construite de mai bine de 10 ani şi nu se mai miră că autorităţile nu reuşesc să le demoleze. ”Mi se pare îngrozitor şi mi se pare şi mai îngrozitor să se vândă Timişoara la anumite persoane, să nu zic alt cuvânt”, spune o vecină.

Primarul Timișoarei a pus gând rău turnuleţelor. Proprietarul unei asemenea clădiri susţine că are autorizaţie 

Primarul Timişoarei a cerut vara trecută angajaţiilor instituţiei să inventarieze toate clădirile din oraş, iar cele care sunt descoperite că nu au autorizaţii să fie demolate. Numai că de atunci au fost verificate doar... 15 imobile, din care jumătate sunt construite ilegal. Procesul s-a oprit pentru că autorităţile nu au fost în stare să obţină de la instanţă nici măcar o sentinţă de demolare.

Sunt nemulţumit că Direcţia de Urbanism se mişcă foarte încet cu această lucrare pe care am comandat-o, de clarificare a situaţiei a unor construcţii suspecte din oraş, cu turnuleţe, cu diverse alte ciudăţenii. Am cerut ca tot ce pare suspect în oraş să fie analizat”, susține Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Edilul şef vrea acum să spele ruşinea şi spune că proprietarii care au primit o singură somaţie pentru a demola o construcţie şi nu o fac, vor ajunge în faţa instanţei, unde autorităţile pot primi dreptul de a dărâma imobilele fără autorizaţie.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri