Recunoaștere internațională pentru specializarea Contabilitate a Universității de Vest din Timișoara

Data publicării:
FEAA-600x338

Prin obținerea acreditării ACCA pentru specializarea „Contabilitate și Informatică de Gestiune” am realizat practic două obiective: am deschis, pentru absolvenții noștri, ușa celei mai mari asociații contabile globale ca număr de membri și studenți, care astfel pot obține o recunoaștere profesională internațională, iar pe de altă parte am obținut și recunoașterea calității școlii timișorene de contabilitate și audit. În România, de exemplu, companiile cunoscute drept „Big 4” au fost primele care au cerut angajaților lor să obțină calificarile ACCA, încă din 1992. De asemenea, ACCA are acorduri încheiate cu cele două asociații profesionale naționale, CECCAR (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din Romania) și CAFR (Camera Auditorilor Financiari din România) care permit membrilor ACCA accesul simplificat la calificările lor - a precizat prof. univ. dr. Bunget Ovidiu Constantin, președintele Filialei CECCAR Timiș.

Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) este o organizație globală de profesioniști contabili fondată în Marea Britanie și cu sediul la Londra, care conferă calificarea profesională de Chartered Certified Accountant pe plan mondial.

ACCA este una din cele mai mari organizații de contabili din lume și are în prezent una dintre cele mai rapide rate de creștere a numărului de membri și studenți (peste 150 000 de membri și 430 000 de studenți și afiliați în 170 de țări; ACCA are o rețea extinsă care cuprinde peste 80 de birouri și centre locale în întreaga lume). Termenul de „Chartered” din calificarea ACCA se referă la Carta regală conferită în 1974 de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit. ACCA este membru fondator al International Federation of Accountants (IFAC).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri