Sari la conținut

Reptile în expoziție, la Arad. Peste 50 de reptile atrag privirile a sute de curioşi

Pitoni, iguane, broaşte ţestoase, dar şi un crocodil pitic originar din Africa. În total, peste 50 de reptile atrag privirile a sute de curioşi care trec pragul Complexului Muzeal Arad.

”Expoziţia reptile vii este cea mai, să zic, apreciată de public şi, în primul rând, de copii. Ea a revenit periodic în ultimii, să zic aşa, 10 ani la muzeul nostru, se bucură de un succes enorm...”, spune Adelina Stoenescu, purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal Arad.

Crocodilul pitic african e atât de special pentru că e singura specie de crocodil din lume cu ochii negri. Restul speciilor, toate, au ochii verzi-gălbui”. Reptilele prezentate în expoziția din Arad provin de pe cinci continente.

- Nu ţi-e frică de reptile? ”De alea mari trebuie să recunosc că mi-e frică. Dar de şerpişori nu! Că-s obişnuit cu muşcăturile de şopârlă, că odată chiar m-a zgâriat o şopârlă cu dintele pe deget”, ”Am 81 de ani. Eu... îmi place ce îi frumos. Şi de aia am venit să văd pentru că este ceva interesant şi nu de fiecare zi vedem aşa ceva”, spun vizitatorii.

- Cât la sută din ceea ce faceţi e hobby şi cât la sută se potriveşte cu parte de afacere? ”Este în totalitate hobby. Afacere este când în urma împerecherii sunt rezultate că putem valorifica”, spune Sandu Moise, organizatorul expoziţiei.

Expoziţia de la Complexul Muzeal Arad poate fi vizitată până la mijlocul lunii aprilie, de marţi până duminică, între orele 9 şi 17. Un bilet pentru adulţi costă 7 lei în timp ce pensionarii şi copii trebuie să plătească 5 lei.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche