Sacrificiu pentru performanță:  Vasile Stoica, mii de kilometri, prin 12 ţări, în scaunul rulant

Data publicării:
stoica 2



Nopţi petrecute în pădure. Singur. Sau pedalat până în zori, pe ploaie torenţială ori vânt puternic. Totul pentru un vis. Un vis îndeplinit.
Vasile Stoica nu i-a uitat nici pe oamenii care l-au ajutat pe traseu şi l-au primit în casele lor. A plecat în 28 iulie din Lugoj, în scanunul cu rotile, spre Capul Nord, iar după mai bine de două luni s-a întors acasă.

”Cele mai dificile au fost patru zile în care a plouat. Pe urmă, nopțile pe care le-am dormit în pădure sau în parcuri și nopțile pe care le-am petrecut în fotoliu practic, dând la pedale, continuând traseul”, ne-a mărturisit Vasile Stoica.

Autoritățile județene l-au susținut cu 12.000 de lei, bani insuficienți însă pentru întreaga călătorie. Traseul a costat 27.000 de lei. Pentru că, la întoarcere, fondurile s-au terminat Vasile Stoica a fost nevoit să îşi scurteze traseul cu 2.000 de kilometri.

„Este un gest extraordinar ca să faci un asemenea tur de 8.300 de kilometri de la Lugoj și retur... A reușit să-și depășească toate condițiile pe care le are la ora actuală și de care dispune", a afirmat Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș.

 

În ceea ce privește planurile sale de viitor, Vasile Stoica ar dori să meargă în cel mai sudic punct al Europei, dar și să facă o călătorie în America de Sud, continent pe care nu l-a vizitat încă. Până atunci însă, se întoarce la serviciu. Este web designer.

CITEȘTE ȘI: Lugojeanul Vasile Stoica, în scaunul cu rotile, spre cel mai nordic punct al Europei

redactor: Miodrag Hojda
operator: Dan Șoșdean 
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri