Scenariu dur pentru accidente mai puține

Data publicării:
simulator accidente

Cu girofarele pornite, echipajele de la poliția rutieră, alături de peste 20 de motocilisti au străbătut Timișoara ca să le aragă atenție șoferilor asupra riscului accidentelor. Piesa de rezistență a paradei a fost o mașină lovită de tren. 

„Șoferul acestei mașini a condus cu o viteză peste medie și nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată. Așa că a fost nevoie doar de o fracțiune de secundă pentru ca doi oameni să îți piardă viața”, Vlad Ungar, Digi24 Timișoara.

„Eu sunt acum o mamă care tocmai și-a condus copilul la grădiniță și se îndreaptă spre locul de muncă [...] Nu este atentă la calea ferată și este lovită în mașină de un tren”, Diana Mihai, voluntar.

Cu sute de cai putere în motoare, și împătimiții vitezei s-au alăturat paradei.Pilotii de raliu  cred că totul depinde de atenția celui care se află la volan

„Indiferent de viteză, fie că ai 20 de kilometri la oră, fie că ai 150 de kilometri la oră trebuie să fii foarte atent la ceea ce se întâmplă”.

Suprinși de coloana de mașini, șoferilor le-au venit imediat în minte motivele pentru care se ajunge la accidente. 

 Oorganizatorii susțin că numărul accidentelor a crescut alarmant în ultima jumătate de an, in județul Timiș

„În ultimele șase luni am înțeles că undeva la 250 de victime și undeva la 1000 de răniți , din ce am înțeles, repet, din statistica eliberată de cei de la Poliția rutieră. Față de anul trecut cum ar fi? O creștere de 50% ”, spune Mădălin Chipirliu, președintele asociației Legal Drive.

Evenimentul a fost organizat de o asociație din județul Dolj care militează pentru condusul prudent.


 


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri